OVER PHYSIO FOR PAWS

hondjes-3512.jpg

Physio for Paws werd opgericht door Steven De Wit. Na jarenlange ervaring binnen de humane kinesitherapie besloot Steven zijn beide passies, sport & honden, samen te smelten en zich te specialiseren in Canine Rehabilitation, ook gekend als fysiotherapie voor honden. 

Van jongs af aan was Steven al actief met sport bezig. Zo kwam hij onvermijdelijk in contact met kinesitherapie en de wetenschap erachter. Gefascineerd door de manuele technieken en oefentherapieën waarmee kinesisten blessures verhielpen, leidde dat later tot zijn keuze dit zelf ook te studeren. In 2013 behaalde hij een Masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie. Na enkele jaren praktijkervaring als zelfstandig kinesist merkte Steven dat er nog iets ontbrak. Hij besloot zich daarom te specialiseren in dierenkinesitherapie en volgde een bijkomende opleiding aan het gerenommeerde Canine Rehabilitation Institute in o.a. Londen en Frankfurt .

Als kinesist haal je erg veel voldoening uit het revalideren en helpen van patiënten. Bovendien is de vriendschap en dankbaarheid die je krijgt van een hond of zijn baasjes onbeschrijfbaar. Wie zelf ooit de onvoorwaardelijke trouw van een hond gekend heeft, begrijpt dus ook dat deze dieren de beste zorgen verdienen. In 2017 besloot Steven daarom Physio for Paws op te richten. Nog steeds volgt Steven op regelmatige basis opleidingen, bijscholingen, congressen om onze trouwe viervoeters, die zelf niet voor zich kunnen opkomen, zo goed en zo lang mogelijk deel te kunnen laten uitmaken van hun liefdevolle gezin.


“I think dogs are the most amazing creatures; they give unconditional love. For me, they are the role model for being alive.”
— Gilda Radner (comedienne)